Skład:
- 2 jabłka
- 3 połówki brzoskwini
- 200 g makaronu
- 200 ml śmietany 30%
- 1 łyżeczka cynamonu
- 2 łyżeczki cukru waniliowego
- 2 łyżeczki cukru
- płatki migdałów
A oto jak to zrobić:
- Makaron gotujemy w osolonej wodzie zgodnie z zaleceniami na opakowaniu. Jabłka obieramy ze skórki i gniazda nasiennego, a następnie jabłka kroimy w cienkie plasterki, brzoskwinie w nieco grubsze.
- Ugotowany makaron przekładamy do miski, polewamy go śmietaną, cynamonem, cukrem oraz cukrem waniliowym, dokładnie mieszamy. Dodajemy jabłka oraz brzoskwinie i ponownie mieszamy.
- Naczynie żaroodporne smarujemy masłem i oprószamy bułką tartą, przekładamy nasz makaron i posypujemy płatkami migdałów.
- Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200st. C ok 20 min.

Smacznego :)
Kocham takie smaki:) Przygotowywałam identyczne danie ale podstawą był ryż, a nie makaron było pyszne. Spróbuję Twoją wersję brzmi zachęcająco i pewnie będzie równie smaczna. Pozdrawiam
OdpowiedzUsuń