Naleśniki ze szpinakiem, proste i smaczne danie, nadaje się
o każdej porze dnia, czy to obiad czy kolacja. Szpinak przełamany delikatnym
sosem śmietanowym, do tego ser feta.
Mmm palce lizać B
Skład:
paczka mrożonego szpinaku
400 ml śmietany 18%
100 g serka topionego śmietankowego
100 g sera gorgonzola
ser feta
3 ząbki czosnku
1 łyżeczka masła
gałka muszkatołowa
przyprawa typu maggi
sól
pieprz
A oto jak to zrobić:
1. Na rozgrzanej patelni podsmażam z 1 łyżeczką masła
przeciśnięty przez praskę czosnek, następnie dodaję zamrożony szpinak cały czas
mieszając.
2. Kiedy szpinak jest rozmrożony dodaję śmietanę, serek topiony oraz
pokrojony w kostkę ser gorgonzola.
3. Gdy oba rodzaje sera rozpuszczą się, a mój sos
jest wystarczająco gęsty doprawiam go gałką muszkatołową, solą i pieprzem oraz
kilkoma kroplami maggi.
4. Usmażone wcześniej naleśniki smaruję sosem śmietanowo- szpinakowym i układam pokrojony w kostkę ser feta. Zwijam
naleśniki w rulon i z wierzchu posypuję delikatnie serem żółtym.
5. Naleśniki wkładam do rozgrzanego do 200oC
piekarnika na ok. 5 min.
6. Kiedy ser delikatnie rozpuści się naleśniki są gotowe J
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za każdy komentarz.
Pozdrawiam.