Translate

piątek, 19 lipca 2013

Leczo z ogniska.



Pogoda dopisuje więc dziś obiad na łonie natury, czyżby grill?  Nic podobnego, dziś serwuję leczo z ogniska, jest to typowe danie jednogarnkowe, wiec wrzucam wszystko do mojego kociołka, a sama delektuję się śliczną pogodą. Moje leczo będzie z dodatkiem jabłka i cukinii,  dzięki temu leczo będzie delikatniejsze, a za sprawą jabłka otrzymamy naturalną słodycz, lepiej ograniczyć puste kalorie  ;)







Skład:
600g kiełbasy
4 duże papryki
6 średniej wielkości pomidorów
1średnia cukinia
1 duża cebula
2 jabłka
1łyżeczka papryki w proszku
wegeta
Pieprz 


A oto jak to zrobić:
1.       Kiełbasę oraz cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju wraz z jedną łyżeczką papryki słodkiej.
2.       Kiedy cały tłuszcz z kiełbasy się wytopi, a ona sama przyrumieni wrzucamy pokrojoną w kostkę  paprykę, cukinię i pomidory ( w moim przypadku warzywa są pokrojone w dość grubą kostkę)
3.        Po ok. 5 min dorzucam pokrojone w kostkę jabłka ( jabłka są pokrojone już w mniejszą kostkę)
4.       Wszystko dokładnie mieszam oraz doprawiam wegetą i pieprzem.
              Na ognisku duszę ok. 45min, natomiast robiąc leczo w domu duszę ok. 30min.



Smacznego :)



P.s 

A już teraz zachęcam Was do regularnego odwiedzania mojej strony, kiedy borówka w ogródku dojrzeje zapraszam na tajemniczy deser z owoców sezonowych.  :) 




         




2 komentarze:

  1. Wow :D Extra, czegoś takiego jeszcze nie widziałam :) Będę na pewno częściej zaglądać :) Polecam Ci też moją wersję leczo - http://leczo.net.pl/ :)

    OdpowiedzUsuń
  2. ch** z ciebie nie kucharz, wegeta? śmiech... przez łzy

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za każdy komentarz.
Pozdrawiam.