Skład:
- 500g polędwiczek drobiowych
- 150-200g mrożonych borowików
- 200ml śmietany 30%
- 1 mała cebula
- 2 ząbki czosnku
- ok. 50g sera z niebieską pleśnią
- natka pietruszka
- sól
- pieprz
A oto jak to zrobić
- Na rozgrzanej patelni smażymy cebulę pokrojoną w drobną drobną kostkę, kiedy cebula jest szklista dodajemy na 1 min przeciśnięty przez praskę czosnek, a następnie grzyby i smażymy.
- Kiedy nasze grzyby są podsmażone i woda zaczyna z nich wyparowywać dolewamy śmietanę i pozostawiamy do zagotowania a następnie dodajemy ser z niebieską pleśnią cały czas mieszając.
- W tym czasie smażmy nasze wcześniej doprawione pieprzem i solą polędwiczki.
- Sos borowikowy doprawiamy solą, pieprzem oraz natką pietruszki.
Smacznego :)
Przypominam o trwającym konkursie :)
Polędwiczki pysznie wyglądają !! sos grzybowy i kasza gryczana to połączenie idealne dla mnie:)
OdpowiedzUsuńpozdrawiam cieplutko:)
Zgadzam się z Renatą! Pysznie :)
OdpowiedzUsuńale wypasiony obiadek:)
OdpowiedzUsuńWygląda bardzo apetycznie!
OdpowiedzUsuńDanie bardzo apetyczne, ale dla mnie sos musiałby być z pieczarek. pozdrawiam
OdpowiedzUsuńpychota
OdpowiedzUsuń