Skład:
- 3 białka
- 180g cukru
- 250 ml śmietany kremówki
- 200g serka homogenizowanego waniliowego
- truskawki
- listki mięty
A oto jak to zrobić:
- Piekarnik rozgrzewamy do 180st C, z białek ubijamy sztywną pianę stopniowo dodając cukier.
- Na papierze do pieczenia rysuję okrąg o jak największej średnicy szklanki i nakładam pianę z białek.
- Redukuję temp. do 150st C i piekę moje bezy 30 min, następnie wyłączam piekarnik i pozostawiam bezy kolejne 30 min aby wystygły.
- W tym czasie ubijam śmietanę i kiedy jest sztywna stopniowo dodaję serek waniliowy delikatnie mieszając. Odkładam do lodówki na ok 30 min.
- Na bezie nakładam krem śmietanowy, następnie układam truskawkę i posypuję listkami mięty.
- Deser podaję na talerzyku oprószonym cukrem pudrem.
Smacznego ;)
Bardzo pięknie podany deser. Wygląda kusząco :)
OdpowiedzUsuńTaka mała słodkość, urocza :)
OdpowiedzUsuńMmm wygląda kusząco! Wolę mniejsze porcje by nie korciło na więcej :)
OdpowiedzUsuńAle narobiłaś smaku! Wygląda pysznie :)
OdpowiedzUsuń